Man nepatinka mon?s, kurie augina medius vazonuose… Kokio velnio reikia irauti visk?, kas gyva, ukloti asfaltu, pasistatyti vazon? ir ?kiti ten med?, kad jis nudi?t?… Man nepatinka mon?s, kurie rao recept? knygas ir leidia sau pareikti, kad nedaryt? sluoksniuotos telos…

A kartais sau truput? nepatinku, kad raau apie all Italian ir neturiu nei menkiausio supratimo, kaip tai yra i tikr?j?… O dabar dar vienas reikalas.. ne italikas, ? kart? baisiau :) Nesmagu man kakaip, nes neturiu nei menkiausios minties, kaip ?ia tur?jo gautis i tikr?j?… nes Brazilija tai net ne Italija ir brigadeiros tai n? i tolo ne pica…

Diaugsmas tas, kad kaip kolega sako buvau “girta tarp moter?” :) Gavosi puikus pasveikinimas, kuris tobulai atitiko s?lyg? “nieko nekepk” :) Dar buvo gera, nes galvoje v?l sud?zg? spie?ius min?i?, kaip ?ia visk? b?t? galima padaryti iek tiek kitaip… geriau, skaniau, tobuliau :)

O dabar… tokie kokie buvo – toffee like saldainuliai su ?vairiausiais priedais :)

Kadangi, turiu manij? bandyti visk? i karto, tai nepasismulkinau ir dariau dviej? r?i? base mases – balt? ir okoladin? :)

Baltai masei:

  • 1 indelis saldinto kondensuoto pieno,
  • 100g balto okolado,
  • 1 auktas sviesto.

okoladinei masei:

  • 1 indelis saldinto kondensuoto pieno,
  • 3 auktai nesaldios kakavos,
  • 1 auktas sviesto.

Pabarstukai and stuff:

  • malti em?s rieutai,
  • blaniruoti migdolai,
  • blaniruoti lazdyno rieutai,
  • sezamo s?klos,
  • cinamonas,
  • cukrus,
  • brendyje mirkytos vynios,
  • smulk?s cukatai,
  • nediduk?s vynuog?s be s?kly?i?.

Viskas vyksta paprastai – jamam kondensuot? pien?, pilam ? puod?, dedam sviet? ir tarkuot? okolad? arba kakav? ir verdam. Beveik vis? laik? reikia maiyti, nes mas? gana greit pritraukia prie dugno. Taip verdam, kol mas? gerokai sutirt?ja – tiek, kad perbraukus auktu pasidaro takelis ant puodo dugno, kuris usitraukia labai l?tai.

Gaut? mas? supilam ? nema? l?kt? (kad grei?iau atalt?) ir atv?sinam. Taip pat padarom ir su kitos r?ies mase.

Kai jau mas? gerai atalusi, ir nebevarva i apverstos l?kt?s, galima imtis tikro darbo – saldainiuk? gamybos :) Svarbiausia taisykl? – visi ? saldainio vid? dedami dalykai turi b?ti sausi… d?l to brendyje mirkytas vynias apvoliojau cinamone ;) Ir dar vienas reikalas – b?tinai reikia pasisviestuoti rankas :) Ir dar iaip patarimas – saldainius geriau kame nors apvolioti, kad neprilipt? prie popier?li? ir vieni prie kit?, kad ir kaip miela tai b?t? :)

O kai darbas baigtas, saldainius geriausia laikyti aldytuve, ypa? d?l to kad jau vasara! Dar juos reikia dailiai supakuoti ir padovanoti :)

P.S. Sese, sese, ispausk komentar?, a? :)