Kuo toliau, tuo daniau pagalvoju, kad reikia visk? usirayt… Ypa? tai, kas gerai :) A ?ia apie receptus ir apie Mildlandij?. Vat taip ir b?na per tuos tinginyst?s periodus – prisikaupia recept?, toki? jau su aknim, o ne iaip, kad kart? pabandiau, patiko ir pagalvojau, kad reiks kada pakartot… ?ia apie tokius net kalba neina :) Tai tai tie ?siaknij? ir isim?t? en bei ten ir neduoda man ramyb?s. Vis pagalvoju, o kas jeigu ims ir dings, mintinai tai neprisimenu visko. B?da b?t?… labai…

Tiesa, yra buv? ir toki? little preview visos ios situacijos :) vienas labai nesenas, kai sugeb?jau isitrinti visus ubookmarkintus puslapius i savo telefono – ot aunuol?! Nei prid?si, nei atimsi… buvo ir n?ra – dabar rankiojuosi i naujo.

Dar yra knygos ir uraai… o ten dar ir su paieka problematika :) ypa? inant mano ?prot? usirayt tik recept? – kam tas pavadinimas :) Tai tai medaus torto receptas yra ant tokio geltono post it’o, kuris jau seniai prie nieko neprisiklijuoja :)

Ir visais tais momentais, kai atrodo, kad viskas taip trapu ir gali bet kada dingti, man niekada neauna ? galv?, kad kas nors tokio gal?t? nutikti ?ia – Mildlandijoje :) vat jeigu jau ?ia b?siu k? uraius, tai amiams :)

ia pakilia gaida ir pristatau citrusin? tart? :) Tikrai yra ir labiau nutrint? bookmark? i mano s?raiuko, bet vat taip gavosi, kad iandien is skan?stas papuola ? Mildlandijos skanuk? krepel?. iaip jau pagal original? recept?, tai tur?t? b?ti naudojamos vien citrinos, ko pasekoje tartas b?t? citrininis :) bet… ilgai galvojau, kad reik?t?, ir ? kart? leidau sau paimprovizuoti – naudojau greipfruto sultis ir apelsino ievel?. Gavosi puikiai, tod?l neabejoju, kad puikiai tikt? ir apelsin? sultys, ar bet kuris kitas citrusinis derinys :) Taip citrininis tartas tapo citrusiniu ir ilgai ir laimingai (ir teisingu daniu) gyveno Mildlandijoje :) The End :)

Citrusinis tartas

Pagrindas visai toks, kaip rieutinio, va ?ia.

?darui

  • 5 kiauiniai,
  • 200g cukraus,
  • 120ml grietin?l?s (manau galima apsieiti ir su riebesniu pienu),
  • 1 nedidelio, bet sultingo greipfruto sultys (jei citrin?, tai dviej?),
  • 1 apelsino (arba bet kurio kito :)) nutarkuota ievel?.

Tai tai pagrind? pasiruoiam ir ikepam pagal instrukcij?, o kol jis kepa sumakaluojam ?dar?. Tai reikia, kad kiauinius reikia iplakti su cukrumi, tada supilti grietin?l?. V?l gerai iplakti. Sud?ti tarkuot? ievel? ir supilti sultis ir paskutin? kart? perplakti. Supilti gaut? skystimuk? ? ikept? pagrind? ir kepti 140 laipsni? kartyje apie 25min. Patikrinimui reik?t? krestel?ti kepin? – tada ?daras tur?t? dreb?ti kaip el?. Jei taip ir yra – kepti gana. altas itas tartas tikrai skanesnis, tod?l, pilnai atv?sint?, dar gerai b?t? palaikyti aldytuve. O jei nebijot, kad ims grauti r?muo, galit ragauti ir ilt?.

Toks maloniai r?gtelnas reikalas, labai skanu ir su plakta grietin?le ir su be nieko :)