Kai gerai dera vark?s s?ris – I dalis: Marmurinis vark?s tart’as

Nepatik?sit, bet a ir v?l turiu pasiteisinim?.. ? kart? jis maas, p?kuotas, rainas ir labai mielas :) Sp?kit kas? Taip, tai naujoji Mildlandijos piliet? – Jos velnyb? Burkina Faso :)

burkina_faso

Tai tai mes maudom?s, ?sik?rin?jam, apsipirkin?jam, skiepijam?s, o vat dabar laipiojam k?d?s atkalte…Dabar namai tikri namai, nes tyla b?na akimirksniu upildoma murkimu arba akrobatiniais numeriais :) velnut?lis kailiukas kvepia iluma, namais ir dar tas jausmas, kad tav?s visada kakas laukia… Aiku nereikia nuvertinti ir adintuvo funkcijos – garsaus murkimo tiesiai ? aus? atsigulus ant pagalv?s, plauk? laiymo ir ukavimo nagu?iais :) Tai tai tokie m?s? n?dienos diaugsmai :)

Bet mes ?ia apie s?rio derli?… Taigi, Mildlandijoje gausiai uder?jo vark?s s?ris. Ir kai jau jo buvo atsivalgyta vieio, su medumi, su uogiene, kepto su prieskoniais su kiauiniene, virtinukuose ir t.t. ir pan. at?jo metas iekoti kako naujo :) Ironika, bet pirmasis ios temos ?raas n?ra one of the bestest pripainto vark?s s?rio sufle.. bet ateis ir jo eil? :)

Turiu ?dom? usi?mim? – kartais darau i s?rio vark? :) nes receptas teigia, kad reikalinga vark?… taigi jami vark?s s?r?, j? smulkiai sutarkuoji, ?dedi gietin?s, truput? pieno jei reikia ir vuolia – vark? :)

Jeigu kam nors nety?ia irgi uder?jo s?riai, J?s? d?mesiui tikrai neblogas vark?s s?rio tart’as su mano m?giamu vark?s ir okolado deriniu mmm…

marmurinis_varskes_pyragas2

Tart’o pagrindui reikia:

100g sviesto arba margarino,

1/2 stiklin?s cukraus,

1 kiauinio,

1 – 1 1/2 stiklin?s milt?,

2 aukt? kakavos.

Sviest? isukti su cukrumi, ?muti kiauin? ir gerai imaiyti. Suberti miltus ir kakav? ir suminkyti tel?. Tela ikloti kepimo form? su krateliu. A tai darau tiesiog pirtais ispaudydama tel? ant formos – jokio ko?iojimo ir terliojimosi :) Beje is pagrindas yra one of my favorites su pla?iomis panudojimo galimyb?mis, pavadinkim :)

Tada reik?t? ikloti pyrago pagrind? kepimo popieriumi ir priberti ten pup? (!) – steb?tinai geras b?das apsaugoti kepamo tu?io pagrindo kratus nuo suvarv?jimo ? vien? blyn? :) Taip pakepam apie 175 laipsni? kartyje madaug 10 minu?i?. Tada iimam popieri? su pupomis ir dar apkepam pagrindo vir?.

Marmuriniam ?darui reikia:

450g vark?s s?rio,

3 aukt? gietin?s,

2 aukt? cukraus,

250 ml moli?g? uogien?s (a naudojau savo pernykt? su apelsinais),

3 dideli? kiauini?,

3 aukt? milt?,

1 arbatinio auktelio cinamono,

1/2 arbatinio auktelio malto imbiero,

iupsnelio muskato,

iupsnelio druskos,

85g okolado.

S?r? aiku sutarkuojame ir sumaiome su grietine. Sudedame cukr?, kiauinius, moli?g? uogien?, miltus ir prieskonius ir gerai iplakame. A net pasinaudojau blenderio paslaugomis :) okolad? patirpiname dubenyje ant vandens. Daugiau nei pus? vark?s mas?s sukre?iame ant ikepto pagrindo. ? likusi? dal? ?maiome tirpint? okolad?. Gaut? miin? auktu id?liojame ant viesios mas?s ir peiliu pavingiuojame per krem? taip, kad jis iek tiek susimaiyt?. auname ? 175 laipsni? kar?io orkait? 45 minut?ms. Ikepus? pyrag? atv?siname ant groteli?, o po to dar palaikome aldytuve, kad sustingt?. O tada dovanojam ir ragaujam :)

marmurinis_varskes_pyragas

Truput? bik? atostoga

Ironika, bet atostogavo Mildlandija, ils?josi nuo man?s :) o J?s tur?jote prog? gerai ianalizuoti visus iki iol paraytus post’us, m? :) O a tuo tarpu gyvenau realyb?je, o atostogos dabar tik prasideda.. pseudo atostogos… geriau negu nieko. ?ia a esu d?kinga m?s? nustabiai aliai, visai ne karalystei, bet… neb?t? Mindaugo – neb?t? atostog? :)
Taigi, turim vakar? krypt?, vakar?jant? dang? ir prasidedan?io ilgo ilgai laukto savaitgalio diuges?, dar truput? kirbant? realyb?s alsavim? ? nugar?… bet jos vis tolsta ir darosi ramu ir giedra… kiek nedaug mogui reikia, kai pagalvoji…
Jau?iu pareig? pasiteisinti… gal reik?t? sakyti jau?iu atsakomyb?.. net ir interneto platyb?se :) O jeigu rimtai, tai kaip ir sakiau, mane ?trauk? real life… Ir turiu pasakyti, kad a daugiau tuo diaugiuosi nei gailiuosi. Realyb? b?na sud?tinga, b?na sunki, b?na ir nepakeliama, bet klaida yra net nebandyti jos pakelti, atsiriboti ir neidr?sti pai?r?ti jai ? akis…
Diaugiuosi, kad man nereikia sl?ptis u iliuzij?, kurias mon?s susikuria tik tam, kad gal?t? save pateisinti, “nurayti” savo r?pes?ius ir problemas. Man nereikia religijos, stebuklingai netikro virtualaus pasaulio, komun? ir dvasini? mokytoj? ar lyderi?… man per akis gana gyvenimo :)
Tai vat toks tas mano sugr?imas… kurio gal b?t? reik?j? gerokai ilgiau palaukti… jei ne kolegos, Mildlandijos skaitytojai ir i?r?tojai :) A?i? Jums, mielieji, u velnius spirtel?jimus ? minkt? viet?… Kaip ten beb?t?, didiausi? motyvacij? suk?l? kolega i usienio, uklausdamas, ar k? nors ikepiau.. taip g?da pasidar? ir kakaip nesmagu nuvilti.. usien? :) a praktikai Lietuvos ?vaizdiu r?pinuosi :)
Tai tai… kad man?s ?ia nebuvo, tai dar nereikia, kad a nieko nenuveikiau :) Buvo daug ypating? prog? pasireikti ir a tikrai stengiausi nepraleisti prog?… tik vien? praleidau :( shame on me, bet fizikai nebesutilpau laike… adu pasitaisyti…
O dabar smagiausia dalis – a supratau, kad Mildlandija turi keli? kategorij? sve?i?. Tuo a ir adu pasinaudoti i kart?…
Pirmoji kategorija – pavadinsime j? atrad?jos vardu – Rasiniai :) Tie, kurie skaito visk? iki recepto ir i?ri paveiksliukus :)
Antroji kategorija – -”- – Sauliniai :) Tie, kurie skaito visk? ir i?ri visk?, bet daniausiai rezultatus pamato gyvai ir anks?iau negu jie atkeliauja iki Mildlandijos… o kai pamato, tai isyk ir recepto pasiklausia :)
Tre?ioji kategorija – usienie?iai :) Jie iuri tik paveiksliukus, nes Mildlandija yra grynai lietuvikas reikalas (nedr?stu sakyti “kol kas”).
Ketvirtoji kategorija – a :) o a ?ia kaip ir superuser’is :) tai darau visk?, ne tik skaitau, bet ir karpau, resize’inu, raau ir t.t. ir pan. Tai tai, man smagu tur?ti ?ia visus receptukus, nes tai patogu ir smagu :) bet iandien a transliuoju i mobilios darbo vietos :) ir nepasi?miau savo talmud? ir nieko neinau – man atostogos :)
Atsipraau vis? (jeigu aiku toki? yra), kurie nepateko ? nei vien? i kategorij?. Praau Jus atsiliepti, ir a sugalvosiu dar kategorij? :) kurios niekam ner?pi, tik man :) bet ?ia mano blog’as muhaha :) Dar atsipraau, t?, kurie nor?t? kak? tokio pasigaminti, bet ? kart? neras apraymo kaip… ?ia bus antaas – paraykit komentar?, paraysiu recept? :)
Tai gro?kit?s…

keksas

Gimtadienikas keksas – citrininis su baltuoju okoladu…

pyragas_su_kiviais

Te?io dienos skanumynas – pistacij? pyragas su citrininiu kremu ir kiviais…

pyragas_su_pudingu

Jonin?s-Nejonin?s – pyragas su vaniliniu pudingu ir vaisiais…

Tortadienis – Mildlandija style

Gal ir netinkama proga sk?stis… tikriausiai netinkama.. bet skundas susij?s, tod?l leisiu sau ? kart? pasisk?sti net ir tokia graia proga. B?da ta, kad i proga juvo jau prie kur? laik?… t.y. pra?jus? savaitgal?, o man atrodo, kad jau aminyb? pra?jo, ir a tik dabar prisiruoiau apie tai parayti… tikra g?da ir negana to – galvos skausmas. O kaip grau b?t? ikepti tort? ir gimtadienio ivakar?se papost’inti… bet kur tau… ?ia ne tai kad ne ivakar?se… ?ia visai bala ino kada gaunasi… ir kas ?ia kaltas?

Gal a be reikalo grauiuosi… gal reikt? tiesiog post’inti ir nesileisti ? smulkmenas, kad tai buvo senokai ar ne visai taip, kaip papasakoju… k? J?s inot, gal? gale :) bet negarbinga taip… tame blog’o avesys – urayti akimirkos diaugsm?, emocij?… nes po kiek laiko jos ibl?sta, atrodo ne tokios svarbios, o post’as b?na l?ktas, apie pienes ir bites… Bet o k? daryt, kai geriausios mintys upuola ryte besivalant dantis, ar per kavos pertrauk?l? darbe?.. aiku, galima tur?t kien?j blonknot?l? ir pietuk?l?, kur visk? isyk usiraytum, bet… tai turb?t ne man :)

Nu ir k? daryt?.. meluot nenoriu… memuar? usirain?t irgi nenoriu… tada, kai turiu k? vieiai pasakyt, neturiu galimybi? rayt… tam, kas pasi?lys geniali? ieit?, atiduosiu pus? karalyst?s :)

Tai k?, gyvenam kaip gyvenom :)

Buvo tortadienis, kuris nusipeln? ypatingo kepinio. Po to, kai jis ikep? (o tiksliau, po to, kai tapo tuo, kuo tapo), a jau nebedr?sau vadinti jo tortu :) bet… kit? kart? turb?t jis bus panaesnis ? tort? :) Kad ir kaip ten b?t?, ne tame buvo esm?. O buvo ji nuo sen? senov?s mano barndintoje id?joje – tobuloje tortulio vizualizacijoje :)

tortas2

Nereikia sl?pti, kad rezultatas buvo labai toli nuo fantazijos, nes vis tiek rankos truput? kreivos :) Kaip ir galima buvo tik?tis, sprendimai gim? tiesiog vietoje, real time taip sakant :) nes pavyzdiui fantazijoj sur?sti sausaini? namel?, tai kaip “du pirtu…”, o vat realiai tam reikalingos dvi poros rank? + kalno ramyb? + kosmonauto kantryb? ir dar truputi-biki smegeno beigi tu?ia aldytuvo lentyna :) o po tokio ygdarbio, tai jau viskas normaliai :)

Dar kart? SU GIMTADIENIU, Zuiki :)

tortas

Tortulis

Biskvitui:

  • 3 kiauiniai,
  • 250ml cukraus,
  • 200g grietin?s,
  • 150g medaus,
  • 500ml milt?,
  • kupinas auktelis kepimo milteli?,
  • gera sauja reiut? (geriausia turb?t graikiniai, o a d?jau lazdynus bei migdolus, truput? pakapotus).

Kremui:

  • 1 indelis “RuDuDu”,
  • 400g grietin?l?s.

Groiui:

  • keli? spalv? kietos el? (tai reikia, kad gaminant el?, reikia miltukus skirtus 0.5l vandens, panaudoti madaug 0.25l vandens),
  • sausani? (galima naudoti pirktinius, o a isikepiau pus? kiekio it?),
  • okoladinio glajaus (2 auktai vandens, 125ml cukraus, 1 auktas sviesto, 2 auktai kakavos) arba tiesiog tirpinto okolado,
  • karamelini? saldainiuk? (a naudojau “Werther’s Original”, bet manai graiai atrodyt? ir m?sikieji “Cool”, ar kaip ten jie vadinasi),

Tai nu ir va :) Pasigaminam biskvit?, kuris beje man labai patiko, ir manau, kad j? dr?siai galima naudoti bet kokio tortulio gamybai. Kiauinius itrinam su cukrumi ir kepimo milteliais, dedam grietin? ir med? (jei jis kietas, tai itirpinam ir atv?sinam, o tik tada dedam :)), pamaiom. Tada beriam miltus ir rieutus, gerai sumaiom ir kepam kartoje orkait?je apie 20 min. Ikept? biskvit? atv?sinam ir perpjaunam.

Krem? reikia daryti prie sutepant tort? (nes a biskvit? isikepiau i vakaro). O darosi taip: iplakam grietinel?, rududu truput? patirpinam ant gar?, bet tik vos vos, kad isileist?, bet neb?t? iltas. Jei truput? suilo, reikia palikti pastov?ti, kad atv?st?. O tada atsargiai po aukt? ?maiyti j? i plakt? grietin?l?. Tada kremas iauriai suskyst?ja ir pradeda atrodyti, kad nieko gero ?ia jau negali gautis :) bet gaunasi… kremas susigeria ? biskvit?, tod?l jis ir pasidaro nebepanaus ? tort?, bet skoniu tikrai niekam nenusileidia :) ?ia aiku gal?jo b?ti mano asmenin? problema, t.y. reik?jo kepti maesnio ploto biskvit?, bet ?ia pabandysim kita kart? :)

Taigi, kad jau sutep?m tort? (laikom j? aldytuve), galim usiimti puoyba… O pasakoti ?ia kaip ir n?ra k?, tiesiog pasibalnojau fantazij? ir pirmyn! Tai nu ir va…

tortas3

Mamuk? dienos skanumynai

O plano kaip ir nebuvo… :) tiksliau turb?t plan? buvo tiek daug, kad neinojau, ko ?ia griebtis. Ta proga prisipirkau ?vairi? produkt? i s?rao “gali prireikti”. Tai va utat iandien viriau makaronus su grietinele :) nes taip ir neprireik?… ?ia aiku jokia b?da, nes paprastai tai teisingi, pla?iai panaudojami produktai :)

Taigi, aldytuvas pilnas, o geniali mintis neateina… perver?iau visas turimas recept? knygas… po tris kartus… ir nieko… Turb?t tokia ypatinga proga labai ?pareigoja.. norisi kako tobulo ir nuostabaus, kako, kas b?t? verta nors maojo Mamuko pirtelio :) Ir niekas n?ra pakankamai nuostabu ir d?l to ima panika…

Kaip ir reik?jo tik?tis visk? isprend? laikas :) tai reikia – turim penktadienio vakar? ir iaur? poreik? jau rytoj tur?ti kok? nors skanumyn?. Pasirinkau grauolius pyragai?ius, kurie niekada nenuvilia, labai graiai atrodo ir yra tikrai skan?s. Dar galiu pasididiuoti, kad ?ia toks truput? mano iradimas, kuris apvainikavo desperatikus bandymus pagaminti klasika tapusius sviestinius “Tulp?s” pyragai?ius (iais laikais juos gamina “Alkava”, jie vadinasi “Miko pasaka” ir yra iauriai overpriced).

sausainiai2

Aiku, n?ra ko ir tik?tis, kad pavyks aplieti pyragait? su svietiniu bokteliu plonu okolado sluoksniu… nes tas okoladas tai ivirtas… ant ugnies :) supraskit, kartas, o sviestas tai lydosi… Laim? a visas itas frustracijas aptur?jau pirmojo bandymo metu (kas buvo seniai seniai, kai Mildlandijos dar nebuvo ant interneto :)), tai ? kart? buvo aiku, k? daryti galima ir ko ne :) Tai gal ir prad?kim…

Grauoliai pyragai?iai

Sausainiams:

  • 125g margarino,
  • 75g cukraus,
  • 2 kiauini?,
  • auktelis kepimo milteli?,
  • iupsnelis druskos,
  • 250g milt? (gali prireikti ir truput? daugiau, reikia i?r?ti, kaip minkosi).

Margarin?, cukr? ir kiauinius itrinti iki purios mas?s. ?berti druskos, imaiyti. Tada uberti miltus ir kepimo miltelius ir suminkyti tel?. Jei tela labai limpa prie rank?, dar ?d?ti iek tiek milt?. Patartina tel? minkyti kuo trumpiau, tik tiek, kiek reikia. I suminkytos telos suformuoti rutul?, ?vynioti ? maistin? pl?vel? ir pad?ti ? aldytuv? pusvalandiui.

Atalusi? tel? iko?ioti ? 3-4mm storio lakt?, g?lyt?s formele ispausti sausainius ir kepti skardoje, iklotoje kepimo popieriumi, kol graiai pagelsta.

Kremui:

  • 75g cukraus,
  • 2 kiauini? tryni?,
  • 125g sviesto,
  • 50g juodojo okolado.

? puod? ?pilti 60ml vandens, suberti cukr? ir kaitinti ant vidutin?s ugnies. ilt? sirup? ?pilti ? gerai iplaktus kiauini? trynius. i? mas? reikia kaitinti dubenyje ant puodo su silpnai verdan?iu vandeniu. Virti reikia ilgokai… ? t? tarp? a bent por? kart? sp?jau pagalvoti, kad ?ia nes?mon? ir nieko nesigaus, ir niekas ten netirt?ja ir i viso… :) bet kremas tikrai pradeda tirt?ti, po kurio laiko :) Kai jau jis sutirt?ja ir graiai b?ga nuo aukto, duben? reikia ?statyti ? alt? vanden? arba led?, kad atalt?. Tuo tarpu sviest? iplakti iki purumo ir sud?ti ? atv?sus? krem?. okolad? itirpinti taip pat ant verdan?io vandens – tirpinti tik tiek, kad okoladas suminkt?t?, bet ne?kaist?, ir sud?ti ? krem? .Visk? gerai sumaiyti, kad nelikt? sviesto gabaliuk?.

O tada jau prasideda k?ryba… Jamam konditerin? virkt? ir liejam fantazij? ant sausainuk? kremo pavidalu :) Aij dar reikt? papasakot apie t? okolad?… galima isitirpinti okolado arba isivirti glajaus, bet naudoti j? pataru tik gerokai prav?sus?. Grei?iausiai nepavyks jo tolygiai utepti ar ulieti, tod?l v?l patariu naudoti konditerin? virkt? ir fantazij?. Mane ? kart? su glaistu truput? itiko nes?km?, tod?l a dariau okolado k?snelius ir naudojau juos puoybai. Dar naudojau vien? kit? rieut? bei perlin? cukr?…

sausainiai

O po to visi diaug?si, gro?josi ir ragavo :) Buvo grai ir saul?ta Mamuk? diena!

Velykai

Oij kaip nesekasi man post’inti reguliariai :) bet a turiu pasiteisinim?! cha! Velykos – tai mini Kal?dos, o t? istorij? jau visi ino :) Tai ta proga daug ir neraysiu.. ir dar tod?l, kad noriu miego jau :P Tik labai jau?iu pareig? pasigirti velykiniais groiais of all kinds :)

Margieji…

velykos6

velykos3

velykos5

velykos4

Tortulis… t.y. pus?s tortulio kompozicija ft.hand-made okoladiniai kiauiniai :) (o tie maiuliai tai i pard?s :P)

velykos2

velykos

Jeigu kas klaust?, tai tortulis yra Napoleonas, the real one :)

Grynai lietuviki keksiukai

itie keksiukai, kuriuos as bevely?iau vadinti mufinais, yra the bestest desertas visomis progomis :) Turb?t nedaug atsiras mano pa?stam?, kurie neb?t? j? ragav?… Tie, kurie atsiras, pakelkit rankas :) Kaip ten beb?t?, mufinai yra labai gerai! O kadangi iandien proga lietuvika, tai ir mufinai tapo lietuviki… bent jau taip tur?jo b?ti :) mano pasiteisinimas – nat?ralumas reikalauja auk? :P (sekite mint?)

Taigi, vakar ikepusi keksiukus iandienos ventei, nusprendiau, kad proga ypatinga, tod?l ir keksiukai tur?t? b?ti nekasdieniki… Kaip tariau taip ir padariau :) (vis dar sekam mint?)

keksiukai2

it? nuostabi? keksiuk? receptas yra i nuostabios desert? recept? knygos “okoladas”! Gal ne tiek ten to nuostabumo, kiek groio ir frustracijos, kai kas nors nesigauna, taip kaip ten graiai nufotografuota puslapyje su auksiniu krateliu :) bet b?na tikrai skanu… Beje, keksiukai ten, d?l man nesuvokiam? prieas?i?, pavadinti bandel?mis (yea right)… Bet tai jiems netrukdo b?ti bestest :)

Keksiuk? kepimas yra labai greitas ir diugus procesas, nes sugadinti kaip ir n?ra k? :) Gal tik reikia iek tiek netradicinio inventoriaus, bet kai j? ?sigyji… tai pradedi galvoti, kaip jo ?sigyti dar, nes panau, kad su viena norma – minios nepasotinsi :) o minia negailestingai auga, o orkait? pasilieka tokio pa?io neperdidelio dydio :)

Apelsininiai mufinai

  • 300 g milt?
  • 200 g cukraus
  • 180 ml pieno
  • 125 ml aliejaus
  • 1 kiauinio
  • nutarkuotos apelsino ievel?s
  • iupsnelio druskos
  • kepimo milteli? (a naudoju pranc?zikus kepimo miltelius i “IKI” parduotuv?s, pilu vis? ma? maiel?, skirt? turb?t 500 g milt?)
  • plytel?s okolado (juodo arba pieniko)

Taip pat reik?s papildomo inventoriaus, kaip jau min?jau :) Tai b?t? formel?s keksiukams – mano yra silikoniai puodeliai, bet b?na ir teflonini?, ir ne pavieni?, bet sujungt? ? pad?kliuk?, bet tai turb?t neturi didel?s ?takos. Dar reikia popier?li?, toki? speciali? gofruot?, kurie realiai yra skiti tam, kad nereik?t? po to formeli? plauti :) Bet vietoj popier?li? galima naudoti folij? – paimti kok? panaaus dydio puodel? arba t? pa?i? formel? ir iformuoti i folijos reikiamo dydio ?d?kl?. Arba galima visai nenaudoti joki? ?tiesim?, bet bent jau tas gofruotas silikonines formeles plauti tikrai nuobodus reikalas :)

Aij, tai gaminam tel? :) Kiauin?, cukr?, pien?, aliej? bei apelsino ievel? suplakam ? vientis? mas? (patariu naudoti mikser? ar kak? tokio). Dubenyje sumaiyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Supilti plakin? ? miltus ir gerai imaiyti. Tada ? mas? ?d?ti susmulkint? maais gabal?liais okolad? ir v?l gerai imaiyti. Tuomet, prad?ti kaitinti orkait? :) apie 180 laipsni?…

Ir k? gi, imam formeles, tiesiam k? turim :) (jei netiesiam nieko gal truput? patepliojam riebaliuku, nors jei formel?s geros netur?t? nieko nutikti). Tada dedam po ger? aukt? telos ? kiekvien?, taip, kad tela upildyt? apie 2/3 formel?s. Man pavyksta ikepti apie 20 keksiuk?. aunam orkait?n ir kepam apie 30-40 min. Pabandom su mediniu pagaliuku arba tiesiog suragaujam vien? mufin? :)

keksiukai1

Dabar dar reik?t? pasigirti ventiniu glajum :) Taigi, geltona spalva – tai saul?, imam por? aukteli? cukraus pudros ir gabal?l? saul?s :) jei neturit, tiks ir lakelis apelsino sul?i? :) Mas? turi gautis tirtoka, kad labai nenuvarv?t? ir galima b?t? pasinaudoti konditeriniu virktu be didesni? frustracij?, tod?l skys?ius naudoti saikingai :)

alia – ta pati cukraus pudra, iek tiek matcha arbatos milteli? ir t? pa?i? aplesino sul?i? (j? tikrai dar liks ir atsigerti).

Raudona! Taip, tai raudona! Nieko neinau! :) Sulaukiau donoro pasi?lymo, bet nusprediau naudoti raudon? vyn? :) tai vat tod?l ?ia tokia RAUDONA spalva gavosi :) Kas turi geresni? pasi?lym?, praau nesusilaikyti ir pasidalinti, tikrai ?vertinsiu ir pasidalinsiu rezultatais nat?roje :) Lietuvik? prog? bandymams tikrai turime daugiau nei pakankamai :)

Su vente!

keksiukai3