reko sriuba

? kart? trumpai postel?siu (kol orkait?je kepa aguoninis pyragas i saul?tos virtuv?s mano naujut?lait?je kepimo formoje, kuri? iandien su nuolaidike pirkau MX ;) visi norintys dar gali sp?ti) apie labai ilt? iemai puikiai tinkant? valgym?. O va ?ia tai sakinys! :)

Turiu pasigirti, kad turiu nauj? virtuv?s ?rang? – tokia panai kaip kombainas, burzgia… tik ne tai, kad mala, bet labiau malasi :) Bet tai nepatrukd? isikovoti labai jau suskai?iuot?, garbing? viet? ant lentynos :)

burkinabis_virtuveje

Dar pasiguosiu apie Kal?das, kurios neivengiamai art?ja.. o laiko vis ma?ja… o panika did?ja… o ir iemos kaip n?r taip n?r :( manau tam reikia visk? ir nurayti… kokia ?ia Kal?d? dvasia… net cinamono kvapo vak?s nepadeda…

Belieka isivirti puoda kartos darovi? sriubos.. ir sr?bti ilgesingai i?rint ? dang?, laukiant pirm?j? snaigi?… sako jos jau greitai pasirodys…

Visada i? sriub? verdu i akies, ir i to k? randu aldytuve :) gal tod?l ji niekada nenusibosta ir visada yra laukiamas patiekalas ant stalo. Taigi bandysiu sugalvoti kakoki? proporcij?, kurios galite dr?siai nesilaikyti, vis tiek viskas pavyks puikiai :)

sriuba

Gali reik?ti:

  • 3 didesni? bulvi? (jei norite sotesn?s sriubos galite d?ti daugiau bulvi?, o jei yra vasara galite j? visai ned?ti),
  • 3 vidutini? mork?,
  • 1 didelio svog?no arba poro,
  • kiek turite ir kiek norite cukinij?, patison? arba mol?g? (vasar? jais kompensuoju bulves, sriuba b?na lengvesn?),
  • ~200g aldyt? arba viei? pinat? (kuo daugiau pinat? tuo rekesn? bus sriuba),
  • druskos, ciberol?s.

Jeigu turite naminio sultinio, jis puikiai tiks, o jei neturite usivirkite madaug 1,5 litro vandens ir pagardinkite kubeliu ar aukteliu m?gstamo sultinio. Visas daroves smulkiai supjaustykite ir d?kite ? verdant? sultin?. Virkite, kol darov?s ivirs, suminkt?s. Darovi? galite d?ti ir daugau nei parayta – sriuba bus tirtesn?, o jei bus per tirta gal?site atskiesti vandeniu – odiu laisvai konfig?ruojamas reikalas :)

Taigi, kai jau turime puod? ivirusi? darovi?, pilame po truput? arba po daug ? blender? (priklausomai nuo blenderio t?rio), ir blend blend – sutriname :) Sutrint? sriub? gr?iname ? puod? i gardiname prieskoniais, tokiais kokius m?gstate, o a pam?gau ciberol? :) Taip pat reik?t? ?vertinti tirtum? ir, jei reikia, praskiesti verdan?iu vandeniu. Taip begardinant ir beragaujant sriubos puod? dar uvirti ir jau galima patiekti.

O dabar apie tai, su kuo patiekti :) Sriub? galima pagardinti grietine arba tarkuotu parmezanu. Prie sriubos galima patiekti bandel?s paskrudintos su ?esnakiniu sviestu arba sluoksniuotos telos pyrag?li? su patetu arba fetos s?rio ir juod?j? alyvuogi? mase… ir dar daugybe kit? skan?st?, kokius tik sugalvosite :)

Tai tai tokia ta reko sriuba – alia, ilta ir labai skani :)

Madinga gryb? sriuba

Toks pretenzingas pavadinimas netur?t? ig?sdinti. Ta mada ?ia d?l to, kad i sriuba yra toks truput? plagijatas nuo sriubos, kuri b?davo patiekiama Fashion bare, kai dar jis buvo :) juokingas toks baras, kuris servindavo dienos pietus su kotletais ir pan., bet vis tiek fashion :) iaip viskas b?t? gerai, jei ne pavadinimas :) ir dar tie ale fancy ale kailiniai sofki? atloai… a vis dar neabejoju, kad ten kas nors gyveno :)

Anyway, sriuba tikrai gera b?davo, tokia tirta ir kvapni, o svarbiausia, kad porcija tikrai ne per maa… nuo tada, kai jos paragavau, vis galvodavau, kaip ?ia nukopijavus… bandyti aiku prad?jau tik tada, kai baras usidar? :) pirmasis bandymas buvo labai tikslus ir pilnas susikaupimo :) susiradau trintos gryb? sriubos recept? internete ir aiku ji nebuvo panai ? T?… reik?jo improvizuoti krakmolu :)

Bet tai visai netik?tai at?jo antrojo bandymo metas… j? iprovokavo gailiai aprasoj?s pievagrybi? maielis aldytuve :) ir k? J?s sau manot – viskas ?vyko puikiai! ir jokio krakmolo!!! :) Tiesa, originaliai sriuboj dar tur?t? b?t paskandintas vienas kitas gabaliukas virtos vitienos, bet man?s jinai ten niekada neav?jo, tai apsi?jau be jos :) improvizacija rulez :)

sriuba2

Turinys:

* ~600 g pievagrybi?,
* 2 morkos,
* ~300 g aldyt? moli?g? (a manau, kad galima naudoti bulves arba cukinijas ir pan. – ?ia sriubos “m?sa”),
* pus? poro,
* 3 kubeliai gryb? skonio sultinio (arba 1,5ltr tikro sultinio),
* pus? stiklin?s grietin?l?s,
* sviesto, grybams pakepinti,
* druskyt?s pagal skon?.

Nu ir k? gi, jamam puoda, pilam 1,5ltr vandens, uverdam. Sudedam sultinio kubelius, pamaiom, kol itirpsta. Tuo tarpu dar pakepinam ant sviestuko nedideliais gabal?liais supjaustytus grybukus ir supilam ? sultin?. Verdam, verdam, ir tuo tarpu pjaustom morkas irgi nedideliais gabal?liais, por? griein?liais. Ir v?l visk? ? puod?… Tada dar pridedam “m?sini?” darovi? :) kiek? galima koreguoti pagal tai, kokio tirtumo norim gauti sriub?. Ir tada verdam, verdam, kol visos darov?s iverda. O vat tada visk? (bet geriau dalimis :)) pilam ? blender? ir sutrinam – bzum bzum :) Ir v?l visk? atgal ? puod?, padruskinam, paragaujam, jei reikia pakartojam :) Kai sriuba uverda, nukai?iam puod?, supilam grietin?l?, imaiom, dar kart? paragaujam (mmm…), jei reikia dar padruskinam ir valgom! :) Prie sriubyt?s galima patiekti baltos duonos skrebu?i?.

sriuba1