A laukiau laukiau, laukiau laukiau… laukiau laukiau… laukiau laukiau.. ir nifiga nieko neatsitiko :) Ir kai jau visai nieko nebelaukiau, ir kai supratau, kad jau tikrai n?ra prasm?s girtis apie Kal?das su keturiais trij? r?i? tortais, ir apie ting? rekreacin? Nauj?met? su Tinginiu ir Kibinais… Ir netgi mano registracija feizb?che (!) jau nieko naujo… Kaip tik tada, nos? velniai pakuteno cinamono ir skrundan?i? rieut?li? kvapas… ir omg omg :) mano M?za gr?o! nuostabiausi? aviini? sausaini? pavidalu… ne?tik?tina :) daugiau nieko negaliu pridurti…

Su s?lyga, kad man gr?o noras girtis pla?iajame internete apie tai, k? darau savo siaurojoje virtuv?je :) imsiu ir nesusitur?siu :) Dabar a jau gal??iau b?ti geriausia mama pasaulyje! Anks?iau b??iau negal?jusi to pasakyti, d?l labai emikos ir paprastos prieasties – a nemok?jau kepti tobul? aviini? sausaini?… O dabar jau moku :) neinau kod?l, bet man tai tikrai labai svarbu ir a savimi didiuojuosi :) Nekuklu… bet k? gi :)

itas mano tr?kumas jau seniai nedav? man ramyb?s.. ir a vis laikas nuo laiko, progai pasitaikius, bandydavau taisyti pad?t?.. bet vis veltui… Buvo tikrai nemaai aviini? sausaini? mano gyvenime.. bet tobul? nebuvo… nors tu k?.. Nors negali sakyti, kad nebuvo – jie buvo, bet ne mano kepti, o receptas gilioje paslaptyje :( ir k?.. perki, kremti ir kremtiesi, kad pati taip nemoki… gilus li?desys, trumpai tariant…

Tai nu ir va… vien? dien? bebrausindama “k? ?ia isikepus skanaus”, prisiminiau, kad kakur ?snyje lapeli? lapeli?k?i? su ?vairaus plauko receptais lentynos kamputyje, tur?t? t?noti ir kakada vasar? atistiktinai unarytas aviini? sausaini? receptas su virtualiu tageliu “reikt? pabandyti”. Ir k? J?s sau manot – taigi ir bus jie, tie tikrieji, nuostabiausieji, tobulieji… trak?s, kvapn?s, didumo sulig delnu, su rieut?liais ir cukat?liais… mmm…

iandien jau tre?i? kart? namai pakvimpa tobulais aviiniais sausainiais, o pilna j? l?kt? jau auta ant stalo, laukia fotografo :) Ir tai tikrai ne paskutinis kartas… dar tik pradi? pradia :) mmjo.. o kita daina bus apie up?… kakaip tokia gaida gavosi :)

Anyway, itie sausainiai ymi mano sugr?im? ? Mildlandij?… kakaip netik?tai prad?jo stumtis antrieji m?s? metai.. apie dat? nesureikminim?, ignoravim? ir panaius reikalus paraysiu kitame post’e… o dabar tegu tobulyb? ateina ir J?s? namus :)

Tobuli aviiniai sausainiai

  • 250g margarino,
  • 250g aviini? dribsni?,
  • 400g all kinds of good (tai b?t? saul?graos, moli?go s?klos, sezamo s?klos, smulkinti rieutai),
  • sauja razin?,
  • sauja cukat?,
  • 2 kiauininiai,
  • 1 stiklin? cukraus,
  • 1 auktas milt?,
  • 1 auktas cinamono

Margarin? itirpinti dubenyje ir ?maiyti visus sausuolius (iskyrus razinas ir cukatus). Dar truput? pakaitinti, vis pamaiant, kad nepritraukt? prie dubens dugno. Pad?t? ? al?, kad atv?st?. Tuo tarpu isukti kiauinius su cukrumi ir mas? ?maiyti ? atv?sus? sausuoli? miin?. ?berti cinamon?, razinas ir cukatus, miltus ir visk? gerai imaiyti. Mas? gausis truput? byranti, bet taip ir turi b?ti. V?liau, margarinui ?lant, ji vis labiau byr?s, bet tai irgi nieko tokio :)

Taigi, gaut? mas? semiame su auktu, dedame ? kepimo popieriumi iklot? skard? ir patapnojam :) kad b?t? blynukas. Galima d?ti tiesiog kaubur?lius, bet tada reik?s iek tiek ilgiau kepti. Sausaini? dyd? pasirinkite pagal nor?, bet mano aviiniai sausainiai, kaip jau min?jau, turi b?ti delno dydio – kitaip jie bus pusiau tobuli :)

Piln? skard? sausaini? aunam ? 200 laipsni? kar?io orkait? ir kepam, kol graiai parunda, o nos? ima kutenti svajoni? kvapas, dar vis? vakar? pleviansi?s po namus..

P.S. ar pasiilgot man?s?.. :)