?ia toks labiau rudeninis receptukas, bet kakaip pas mus iemet obuoliai uder?jo ir pavasar? :) Tai d?l to ir raau apie ? apkep? toki? grai? pavasin? pavakar?…
O jei rimtai, tai is apkepas yra my favorite nuo tada, kai j? pirm? kart? ikep? mama :) man jis skanesnis u visus varkinius reikalus, be to gana greit paruoiamas ir galima juo maitintis kelias dienas, kaip mano kolegos jau pasteb?jo :) Ir kaip sakant what’s not to like?!.. ryiai? – good.. obuoliai? – gooood… rieutai? – gooooooood :)
Taigi, prie kelet? dien? uder?jus obuoli?.. nusprediau, kad laikas apkepui… o iandien, kaip pareiginga bloger?, nusprendiau, kad laikas apie tai parayti :)
Reikia:
- 1 stiklin?s apvali?(!) ryi?,
- 3 stiklini? pieno,
- 3 kiauini?,
- ~5 aukt? cukraus,
- ~5 aukt? man? kruop?,
- 4-5 obuoli?,
- geros saujos lazdyno (bet a kartais naudoju graikinius) rieut?.
O tada:
Uverdam pien?, supilam gerai nuplautus ryius, paskaninam druskyte ir verdam, kol iverda ryi? ko?. Obuolius nulupam, ipjaunam s?klas, supjaustom gabal?liais ir sudedam ? ivirusi? ko?. Kiauinius iplakam su cukrum (galima ir vanilinio iek tiek ?d?ti). Kadangi niekada nematuoju, kiek to cukraus dedu, tai b?na ?vairiai :) Plakin? supilam ? ko? su obuoliais ir imaiom, o tada dedam man? kruopas. ?ia irgi reikia i?r?ti, kiek j? reikia. O reikia j? tiek, kad neb?t? labai skysta ir kad apkepas po to gerai pjaustyt?si :) Tada dar sumetam rieutukus, imaiom.
Gaut? mas? reikt? d?ti ? sviestuku patepliot? form? ir auti orkait?n (~200 laipsni?) madaug valandai. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio storio bus apkepas. A kepu stiklin?j formoj, tai gerai matosi, kada ikepa, o iaip naudokit intuicij? :)