?ia toks labiau rudeninis receptukas, bet kakaip pas mus iemet obuoliai uder?jo ir pavasar? :) Tai d?l to ir raau apie ? apkep? toki? grai? pavasin? pavakar?…

O jei rimtai, tai is apkepas yra my favorite nuo tada, kai j? pirm? kart? ikep? mama :) man jis skanesnis u visus varkinius reikalus, be to gana greit paruoiamas ir galima juo maitintis kelias dienas, kaip mano kolegos jau pasteb?jo :) Ir kaip sakant what’s not to like?!.. ryiai? – good.. obuoliai? – gooood… rieutai? – gooooooood :)

Taigi, prie kelet? dien? uder?jus obuoli?.. nusprediau, kad laikas apkepui… o iandien, kaip pareiginga bloger?, nusprendiau, kad laikas apie tai parayti :)

apkepas

Reikia:

  • 1 stiklin?s apvali?(!) ryi?,
  • 3 stiklini? pieno,
  • 3 kiauini?,
  • ~5 aukt? cukraus,
  • ~5 aukt? man? kruop?,
  • 4-5 obuoli?,
  • geros saujos lazdyno (bet a kartais naudoju graikinius) rieut?.

O tada:

Uverdam pien?, supilam gerai nuplautus ryius, paskaninam druskyte ir verdam, kol iverda ryi? ko?. Obuolius nulupam, ipjaunam s?klas, supjaustom gabal?liais ir sudedam ? ivirusi? ko?. Kiauinius iplakam su cukrum (galima ir vanilinio iek tiek ?d?ti). Kadangi niekada nematuoju, kiek to cukraus dedu, tai b?na ?vairiai :) Plakin? supilam ? ko? su obuoliais ir imaiom, o tada dedam man? kruopas. ?ia irgi reikia i?r?ti, kiek j? reikia. O reikia j? tiek, kad neb?t? labai skysta ir kad apkepas po to gerai pjaustyt?si :) Tada dar sumetam rieutukus, imaiom.

apkepas2

Gaut? mas? reikt? d?ti ? sviestuku patepliot? form? ir auti orkait?n (~200 laipsni?) madaug valandai. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio storio bus apkepas. A kepu stiklin?j formoj, tai gerai matosi, kada ikepa, o iaip naudokit intuicij? :)

apkepas3