Muffin’ai “Pl?mai kaip karv?s”

Nu su pra?jusiom ir Jus… :)

Eilinis naujas metas liko neatym?tas Mildlandijoj… kaip ir antrasis gimtadienis… ir nieko :) saul? vie?ia, em? sukasi, o namai kvepia muffin’ais :) Gal ?ia d?l teisingai prad?t? nauj? met? – kaip ir planuota, vis? pirm? met? dien? slampin?jau su piama, kaip reikiant numigau, pai?r?jau ?dom? film?, ikepiau pic? ir sausaini?… Done! Done! Done! :) Tikiuosi taip ir toliau pildyti planus :)

Pavadinimas muffin’ams buvo sugalvotas spontanikai, lygiai per fotosesij? nepaprastojo ir ?galiotojo Mildlandijos fotografo :) tai negi paliksi dabar mog? u kadro :)

Bet, kas mane labiausiai nustebino ir galima sakyti gr?ino tik?jim? okoladiniais muffin’ais, tai tikrai neblogas skonis. Jeigu nety?ia nesusigaudote apie k? a ?ia, si?lau paskaityti senesn? post’? apie okoladinius muffin’us (tuos su marcipanin?m g?lyt?m). Tai tai, galima sakyti, kad ?ia kakaip prieingai gavosi, nes tela atrod? taip ne itin.. o vat paragavus, neat?jo tas keistas nusivylimas… bet gal ?ia viskas kaip ir turi b?ti :) o gal ?ia ta vark? patais? reikalus :)

Kadangi paskutin?mis dienomis labiau draugavau su virbalais nei su auktais ir keptuv?m, tai iems muffin’ams teko truput? luktelti “ant lentynos”. Bet gal ir verta buvo – susigul?jo ir paaik?jo, kad a tikrai noriu juos ibandyti :) Dar vieni irgi okoladiniai, o be to dar ir m?tiniai, vis dar laukia savo eil?s – gal pavyks ir jiems :)

Receptulis

  • 4 kiauiniai,
  • 250g cukraus,
  • 100g tirpinto margarino kepiniams,
  • 200g vark?s,
  • 50ml espresso kavos,
  • 375g milt?,
  • 4 auktai kakavos,
  • maas maielis kepimo milteli? (a naudojau pam?gtus pranc?zikus),
  • “Pl?mams kaip karv?s”: 85g cukraus pudros ir lakelis stiprios kavos.

Kiauinius plakti su cukrumi, kol is itirpsta. Atv?sus? tirpint? margarin? ir kav? sumaiyti su varke. Atskirai sumaiyti miltus, kakav? ir kepimo miltelius. ? vark?s mas? ?maiyti kiauini? mas? ir ?sijoti milt? miin?. Visk? sumaiyti. Tada dalinti tel? ? formeles ir auti ? ?kaitint? 180 laipsni? kar?io orkait?. Kepti 20-30 min. (priklausomai nuo formeli? dydio), galim patikrinti mediniu pagaliuku.

Papuoimui sumaiom cukraus pudr? su kava, kad gaut?si tokia tirtoka mas?. Aptepam muffin’us kaip karvytes ar kaip nors kitaip :) Palaukiam, kol sustingsta, ir vaiinam kolegus :)

Keisti okoladiniai muffinai

J?s man?s nepa?stat, bet a inau, kad iandien J?s? gimtadienis :) Sveikinimai i Mildlandijos!


O dabar apie tuos muffinus ir j? keistum?.. Kaip okolado ir panaaus g?rio gerb?jai, man turb?t negal?t? b?ti nieko geriau u okoladinius muffinus, bet.. nu kakaip jie man nelimpa :) Ta proga a kartais darau eksperimentus su mon?mis – kepu okoladinius muffinus ir atiduodu daugiau ar maiau pa?stam? moni? teismui :) Kiek pamenu, muffinai visada b?na iteisinami :)

Bet kakas su jais vis tiek yra… tokio keisto :) Ir negaliu pasakyti, kad jie neskan?s ar kak?… gali b?ti, kad jie ikep? nesuteikia man tiek diaugsmo, kiek vil?i? a ? juos sudedu…

Tarkim okoladini? muffin? tela yra turb?t tobuliausios konsistencijos ir taip iauriai skaniai kvepia… mmm.. vaikyste… okoladiniu plombyru… yami :) o po to jie ikepa ir pradeda kitaip skaniai kvep?ti.. skaniai, bet kitaip :/ tai nu ir va… gal tame ir paslaptis :)

Dar vienas dalykas – okoladiniai muffinai yra labai fotogeniki :) tie paviriaus sukeld?jimai tokie… gra?s ir daug adantys :) atrodo, imsi, perlaui ir pasipils okolado up?… :) ir dar tas tamsumas, ant kurio puikiai matosi visi priedai ir spalvos… grau :)

Tai tai, jeigu neatmuiau entuziazmo, galite pabandyti :)

okoladiniai muffinai

  • 225g milt?,
  • 2 geri auktai kakavos su okoladu (arba iek tiek daugiau paprastos kakavos),
  • 2 aukteliai kepimo milteli?,
  • 125g itirpinto margarino kepiniams,
  • 100g cukraus,
  • 2 kiauiniai,
  • 180ml pieno,
  • brendyje mirkyt? vyni?.

Viename inde sumaiome miltus, kakav? ir kepimo miltelius. Kitame inde suplakame itirpint? ir atv?sint? margarin?, kiauinius ir cukr?. ? i? mas? dalimis ?plakame milt? miin? ir pien?.

Pasiruoiame muffin? formeles ir popier?lius, paskirstome tel? ? juos. Prismaigstome “girt?” vyni? ir auname ? 190 laipsni? kar?io orkait?. Kepame apie 20 min., kol pradeda skeld?ti, o ?smeigtas ir itrauktas medinis pagaliukas b?na sausas.