Monikos pyragas arba keksiukai

Kaip jau min?jau, pastaruoju metu esu truput? aps?sta keksiuk? formato… velniai tariant :) odiu dr?siai ? keksiuk? formeles pilu ?vairiausi? tel? ir i?riu, kas gausis :) o gaunasi visai neblogai daniausiai… o jei kakas truput? ne taip, tai daniausiai gali igelb?ti koks kremukas :)

Jei rimtai, tai keksiukai man atrodo labai patogus reikalas. Jie gerai atrodo sud?ti ? papras?iausi? l?kt? (ir ta l?kt? neb?na pilna trupini?, kaip nuo pyrago), juos patogu valgyti ir transportuoti (?ia aiku galioja tiems, kur be kremuko, nors iaip ne akmens amius ir visoki? priemoni? yra :)). Aiku, reikia daugiau pamojuoti auktu gamybos procese, bet rezultatas danai geresnis nes pyrago – toks tas mano manijos pateisinimas :)

Dar gal??iau papasakoti apie tai, kaip manau, kad geri keksiukai (?ia tur?t? b?ti odis cupcake) su kremuku and everything gal?t? atstoti tort?… bet tortai man irgi labai ir vis dar patinka :) tod?l, kol kas ?ia dar nieko nekeisim :)

Aha, o dabar apie Monik? ir jos pyrag? :) ironika, bet pirma teko susipainti su pyragu o tik po to su Monika (tas paintis skyr? geras pusdienis, bet vis tiek). Nei viena paintis nenuvyl? :) Pyragas tikrai puikus – purus ir pilnas skonio, tod?l primygtinai rekomenduoju neatsisakyti recepte nurodyto alkoholio kiekio ir r?ies. Laipsniai kepant igaruoja, o puikus skonis lieka :)

Kadangi leidim? publikuoti it? recept? gavau jau seniai, tai gal? gale prisiruoiau ikepti, ?aminti ir atsist?sti apie tai parayti (neutruko nei poros met? :)) Juokas juokais, bet… negaliu a isitraukti kakokios, kad ir m?nesio senumo, nuotraukos ir lyg niekur nieko parayti, kad tai vat a ?ia kak? iviriau/ikepiau ir tai buvo iauriai gerai ir visiem labai patiko… vat negaliu… man turi dar namai kvep?t ir emocijos b?t visai vieios, o visai tobula, kai raant dar gali ir usik?st tuo apraomuoju :)

Pyragas-keksiukai

  • 1 stiklin? cukraus,
  • 100g margarino,
  • 2 auktai kakavos,
  • 3 auktai vandens,
  • 2 kiauiniai,
  • 1 stiklin? milt?,
  • 1 auktelis kepimo milteli?,
  • 1/2 stiklin?s romo arba brendio,
  • saujos graikini? rieut? (neb?tinai),
  • iupsnelis druskos.

Margarin?, cukr?, kakav? ir vanden? pakaitinti ant silpnos ugnies, kol itirps. Tada nukelti ir iek tiek atv?sinus ?maiyti kiauini? trynius. Sud?ti miltus, drusk?, kepimo miltelius, supilti brend?/rom? ir imaiyti. Baltymus iplakti iki standi? put? ir atsargiai ?maiyti ? tel?. Man atrodo, kad graikiniai rieutai ?ia labai tinka, tod?l rekomenduoju ?maiyti ger? sauj? :) Tada jau apsisprendimo klausimas – pyragas ar keksiukai?

Prisipainsiu, ? kart? iki paskutin?s akimirkos galvojau, kad bus pyragas, bet… keksiukai vis tiek prasimu? :) Ir ?ia mane pasitiko ioks toks nepatogumas – tela gana skysta, tod?l pildyti keksiuk? formeles yra ioks toks i?kis :) Bandiau keli? dydi? sam?ius ir auktus, bet kit? kart? ko gero pilsiu tel? ? ind? su snapeliu ir tada pilstysiu ? formeles.

Orkait? ukai?iam 180 laipsni? kar?iui ir aunam keksiukus. Keksiukai kepa apie 25 min., pyragas, aiku, ilgiau – nesunku pasitikrinti ?smeigus medin? pagaliuk?.

Dar labai skanu dar ilt? pyrag? aplieti tirpintu okoladu (50g okolado itirpinti su lakeliu pieno).

Muffin’ai “Pl?mai kaip karv?s”

Nu su pra?jusiom ir Jus… :)

Eilinis naujas metas liko neatym?tas Mildlandijoj… kaip ir antrasis gimtadienis… ir nieko :) saul? vie?ia, em? sukasi, o namai kvepia muffin’ais :) Gal ?ia d?l teisingai prad?t? nauj? met? – kaip ir planuota, vis? pirm? met? dien? slampin?jau su piama, kaip reikiant numigau, pai?r?jau ?dom? film?, ikepiau pic? ir sausaini?… Done! Done! Done! :) Tikiuosi taip ir toliau pildyti planus :)

Pavadinimas muffin’ams buvo sugalvotas spontanikai, lygiai per fotosesij? nepaprastojo ir ?galiotojo Mildlandijos fotografo :) tai negi paliksi dabar mog? u kadro :)

Bet, kas mane labiausiai nustebino ir galima sakyti gr?ino tik?jim? okoladiniais muffin’ais, tai tikrai neblogas skonis. Jeigu nety?ia nesusigaudote apie k? a ?ia, si?lau paskaityti senesn? post’? apie okoladinius muffin’us (tuos su marcipanin?m g?lyt?m). Tai tai, galima sakyti, kad ?ia kakaip prieingai gavosi, nes tela atrod? taip ne itin.. o vat paragavus, neat?jo tas keistas nusivylimas… bet gal ?ia viskas kaip ir turi b?ti :) o gal ?ia ta vark? patais? reikalus :)

Kadangi paskutin?mis dienomis labiau draugavau su virbalais nei su auktais ir keptuv?m, tai iems muffin’ams teko truput? luktelti “ant lentynos”. Bet gal ir verta buvo – susigul?jo ir paaik?jo, kad a tikrai noriu juos ibandyti :) Dar vieni irgi okoladiniai, o be to dar ir m?tiniai, vis dar laukia savo eil?s – gal pavyks ir jiems :)

Receptulis

  • 4 kiauiniai,
  • 250g cukraus,
  • 100g tirpinto margarino kepiniams,
  • 200g vark?s,
  • 50ml espresso kavos,
  • 375g milt?,
  • 4 auktai kakavos,
  • maas maielis kepimo milteli? (a naudojau pam?gtus pranc?zikus),
  • “Pl?mams kaip karv?s”: 85g cukraus pudros ir lakelis stiprios kavos.

Kiauinius plakti su cukrumi, kol is itirpsta. Atv?sus? tirpint? margarin? ir kav? sumaiyti su varke. Atskirai sumaiyti miltus, kakav? ir kepimo miltelius. ? vark?s mas? ?maiyti kiauini? mas? ir ?sijoti milt? miin?. Visk? sumaiyti. Tada dalinti tel? ? formeles ir auti ? ?kaitint? 180 laipsni? kar?io orkait?. Kepti 20-30 min. (priklausomai nuo formeli? dydio), galim patikrinti mediniu pagaliuku.

Papuoimui sumaiom cukraus pudr? su kava, kad gaut?si tokia tirtoka mas?. Aptepam muffin’us kaip karvytes ar kaip nors kitaip :) Palaukiam, kol sustingsta, ir vaiinam kolegus :)