tai ir at?jo metas ravioliams atsirasti Mildlandijoje… ?ia toks vienas i nedaugelio s?rumyn? ir ko gero vienas i t? dalyk?, d?l kuri? i viso atsirado Mildlandija :) Atrodo nieko ?ia labai ypatingo, bet ravioliai man visada yra pasididiavimo objektas ir a b?nu labai patenkinta… na bent jau juos valgydama :) nes gamybos procese kaip inia visko nutinka… bet turiu pasakyti, kad visi bandymai pasibaig? s?kme… anks?iau ar v?liau :)
O jeigu taip dar nuoirdiau, tai turb?t tai tiesiog virtiniai… bet man jie ravioliai, nes taip ymiai smagiau :) ir dar vienas prisipainimas – ? kart? jie ne tokie kaip kad a visada darau… ? kart? jie tokie truput? bik? ekperimentiniai, bet still labai geri :)
Dar vienas smagumas su ravioliais, kad jie gali b?ti (o pas mane visada ir b?na) spalvoti :) Anks?iau jie visada b?davo rykiai aliu ?daru… o ? kart? nebuvo pinat? :( tai teko keisti spalv? :) the next best thing – oraniniai ravioliai su baltu ?daru :)
Oranin? tela (ravioliams arba makaronams – abu totalus g?ris)
- ~3 stiklin?s kvietini? milt?,
- 3 dideli kiauiniai,
- 70g pomidor? koncentrato,
- iupsnelis druskos.
Miltus pilam ant stalo ir padarom viduryje duobut?. ? j? ?muam kiauinius ir sudedam pomidor? tyr?. I pradi? maiom tel? akute, o kai pasidaro per sunku imam?s minkymo rankomis. Tai tikrai n?ra pats lengviausias usi?mimas, bet rezultatas to vertas – patariu apie j? ir galvoti minkant :)
Tela turi b?ti tinkama b?ti iko?iota labai plonai, tod?l gali tekti ?d?ti daugiau milt? arba ?pilti lakel? vandens, jei atrodo per kieta. Geriausia ko?iojimui naudoti makaron? darymo main? be makaroninio antgalio :) bet jeigu tokios neturite, teks i peties pasidarbuoti ko??lu :) bet vis dar verta :)
?daras
- 500g saldaus pieno vark?s (ricotta),
- 2 kiauiniai,
- 2 auktai tarkuoto Diugo s?rio,
- druskos, vieiai malt? pipir? ir tarkuoto muskato.
Visk? gerai sumaiyti. Tel? iko?ioti kiek ?manoma ploniau. D?ti po auktel? ?daro ir formuoti norimos formos virtinukus, naudojant formeles arba tiesiog i akies :) Raviolius rikiuoti ant gausiai miltuoto pad?klo ar ? plastikin? d?ut?, jei ruoiat?s aldyti. Tokiu atveju ravioli? sluoksnius reik?t? perdengti folija, o j? pabarstyti miltais. Po to kai ravioliai gerai su?la aldiklyje, juos galima perd?ti ? maielius – tada jie jau nebesulips.
Patiekti
- tirpinto sviesto,
- tarkuoto Diugo arba plonai pjaustyto lydyto s?rio,
- vieio baziliko,
- juod? alyvuogi?.
Raviolius d?ti ? pas?dyt? verdant? vanden? ir virti apie 5 minutes. Po to nukoti, apipilti tirpintu sviestu su alyvuog?mis, apibarstyti s?rio drol?mis ir papuoti vieiu baziliku… Gausiai skanu su vynu :)