Kartos salotit?s

Labai netik?tai iandien vakarien?s planas i lietuviko r?gpienio su vieiai virtom bulv?m virto nenusakomos virtuv?s edevru :) itas post’as irgi labai netik?tas… netik?tum? diena saky?iau :)

Pasiteisinimui turiu pasakyti, kad gyvenime nieko panaaus neb??iau sugalvojus, nes nieko tokio nebuvau ragavus. Taigi teko sekti inovo nurodymais ir gerais prisiminimais apie panaias ragautas salotas vienoje maitinimo ?staigoje :) Dar “b?tinai reikia parayti”, kad itos salotos puikiai tinka sportininkams prie varybas! Maistas-sportas-sveikata!!! :)

Na k? ?ia dar tokio pasakius.. gana greitai paruoiamas tikrai sveikas ir graus patiekalas… reikia pripainti, kad persivalgyti i? salot? tikrai sunku :) Dar turiu toki? nuojaut?, kad joms tinka beveik visos darov?s, kuri? yra aldytuve. ituo poi?riu patiekalas gal?t? atstovauti kin? virtuv? (ir dar d?l t? keli? la? sojos padao). Kita vertus, feta tai ?ia jau kakas apie Graikij?? :) Tai vat ir neinau, kaip ?ia i tikr?j?…

Kadangi jau v?lu, o J?s juk dar tikrai iandien nor?sit i? salot? ;) tai a jau ir baigsiu savo pasisakymus ir pateiksiu salot? turin? beigi vizualizacij? :)

salotos_karstos2

Dviems neperdidel?ms porcijoms gali prireikti:

  • 250 g pievagrybi?,
  • 1 paprikos (jei reikia groio, si?lau rinktis raudon?),
  • 1 nedidel?s cukinijos (manau puikiai tikt? ir baklaanas),
  • gera sauja konservuot? soj? daig?,
  • 1/2 ilgojo agurko,
  • apie 10 cm poro,
  • trupu?io gero aliejaus pakepimui,
  • lakelio sojos padao,
  • iupsnelio druskos,
  • saujel?s sezamo s?kl? (turb?t b?t? skaniau paskrudintos) ,
  • 200 g feta tipo s?rio.

Aiku, visi puikiai supranta, kad visos ?ia suraytos proporcijos gali b?ti drastikai kei?iamos atsivelgiant ? norus, galimybes, pom?gius bei planet? isid?stym? (nes kas iandien tinka vandeniui, gali b?ti pra?tinga svarstykl?ms :D). Tai va, esm? yra visk? susipjaustyti, gerai ?kaitinti aliej?… ir po truput? kepinti visas sudedm?sias dalis labai kartai ir labai neilgai, kad darov?s suilt?, bet neitit?. Sukeptas daroves pagardinti soja, druska, sezamo s?klomis ir gal? gale sud?ti feta s?r?. Dar kelis kartus permaiyti, kad s?ris truput? apsilydyt? ir greitai patiekti, kol neatalo. Gero vakaro :)

Madinga gryb? sriuba

Toks pretenzingas pavadinimas netur?t? ig?sdinti. Ta mada ?ia d?l to, kad i sriuba yra toks truput? plagijatas nuo sriubos, kuri b?davo patiekiama Fashion bare, kai dar jis buvo :) juokingas toks baras, kuris servindavo dienos pietus su kotletais ir pan., bet vis tiek fashion :) iaip viskas b?t? gerai, jei ne pavadinimas :) ir dar tie ale fancy ale kailiniai sofki? atloai… a vis dar neabejoju, kad ten kas nors gyveno :)

Anyway, sriuba tikrai gera b?davo, tokia tirta ir kvapni, o svarbiausia, kad porcija tikrai ne per maa… nuo tada, kai jos paragavau, vis galvodavau, kaip ?ia nukopijavus… bandyti aiku prad?jau tik tada, kai baras usidar? :) pirmasis bandymas buvo labai tikslus ir pilnas susikaupimo :) susiradau trintos gryb? sriubos recept? internete ir aiku ji nebuvo panai ? T?… reik?jo improvizuoti krakmolu :)

Bet tai visai netik?tai at?jo antrojo bandymo metas… j? iprovokavo gailiai aprasoj?s pievagrybi? maielis aldytuve :) ir k? J?s sau manot – viskas ?vyko puikiai! ir jokio krakmolo!!! :) Tiesa, originaliai sriuboj dar tur?t? b?t paskandintas vienas kitas gabaliukas virtos vitienos, bet man?s jinai ten niekada neav?jo, tai apsi?jau be jos :) improvizacija rulez :)

sriuba2

Turinys:

* ~600 g pievagrybi?,
* 2 morkos,
* ~300 g aldyt? moli?g? (a manau, kad galima naudoti bulves arba cukinijas ir pan. – ?ia sriubos “m?sa”),
* pus? poro,
* 3 kubeliai gryb? skonio sultinio (arba 1,5ltr tikro sultinio),
* pus? stiklin?s grietin?l?s,
* sviesto, grybams pakepinti,
* druskyt?s pagal skon?.

Nu ir k? gi, jamam puoda, pilam 1,5ltr vandens, uverdam. Sudedam sultinio kubelius, pamaiom, kol itirpsta. Tuo tarpu dar pakepinam ant sviestuko nedideliais gabal?liais supjaustytus grybukus ir supilam ? sultin?. Verdam, verdam, ir tuo tarpu pjaustom morkas irgi nedideliais gabal?liais, por? griein?liais. Ir v?l visk? ? puod?… Tada dar pridedam “m?sini?” darovi? :) kiek? galima koreguoti pagal tai, kokio tirtumo norim gauti sriub?. Ir tada verdam, verdam, kol visos darov?s iverda. O vat tada visk? (bet geriau dalimis :)) pilam ? blender? ir sutrinam – bzum bzum :) Ir v?l visk? atgal ? puod?, padruskinam, paragaujam, jei reikia pakartojam :) Kai sriuba uverda, nukai?iam puod?, supilam grietin?l?, imaiom, dar kart? paragaujam (mmm…), jei reikia dar padruskinam ir valgom! :) Prie sriubyt?s galima patiekti baltos duonos skrebu?i?.

sriuba1