N?ra ko ir tik?tis, kad toki? dien? kalba bus apie k? nors kit?… Tai ir nesitik?kit! Visi visk? ino apie Ugav?nes, tod?l nepasakosiu pasak? ir eisiu tiesiai prie reikalo :)

iemetiniai mano blynai labai tradiciniai, tokie kaip ir kiekvienais metais, bet man jie patinka. O svarbiausia, kad jie patinka ne tik man – net ir tiems, kurie nem?gsta blyn? ir makaron? ;) Taigi, keletas mano blyn? recept? J?s? d?mesiui.

Pirmiausia, lietiniai.

blynai2

Gaminame tel?:

? duben? dedame tiek kaupin? aukt? milt?, kiek norime gauti blyn? (?ia apytiksliai, priklauso nuo keptuv?s ir aukto dydio ir pan.). Beriame i miltus iupsnel? druskos ir pilame iek tiek vandens, tiek, kad galima b?t? maiyti ir gerai itrinti tel?, kad nelikt? gumuliuk?. Kai tela gerai imaiyta, pilti iek tiek pieno, nors galima apsieiti ir be jo. Kuo daugiau pilama pieno, tuo minktesn? tela, tod?l blynai gali labiau plyti vyniojant ?dar?. O dabar apie kiauinius – iki 10 aukt? milt?, reikia vieno kiauinio, vir 10 aukt? – dviej? ir t.t. Gerai imaiius tel?, j? reikia skiesti vandeniu iki tinkamo skystumo, kur? labai sunku nusakyti. Kaip ten beb?t?, tela turi b?ti skysta – pavadinkim tai geros, riebios grietin?l?s skystumu :) Dar ? tel? reik?t? ?maiyti kokius 3-4 auktus (?ia aiku priklauso nuo gaminamo telos kiekio) aliejaus. Va taip paprastai gaminama lietini? tela :)

Tai va, prisikepam ger? kr?v? lietini? tam skirtoje ar iaip teflonin?je keptuv?je be jokio ten aliejaus ar pan. O tada pats metas ruoti ?darus…

blynai5

Lietiniai yra tuo nuostab?s, kad vynioti ten galima k? tik netingi :) ?ia bus keletas i my favorite.

  1. Su s?riu ir kumpiu. ito ?daro paslaptis ir esm? yra teisingas kumpis. Galima naudoti ir dereles arba virt? der?, bet kumpis suteikia geresn? skon?. Mano kasdieniniai blynai b?na su derel?m, o ventiniai su kumpiu :) S?ris tur?t? b?ti fermentinis ir tiek.
  2. Su feta s?riu ir pomidorais – itie mano m?gstamiausi, nes a juos sugalvojau! Tiesiog ? lietin? dedama iek tiek feta tipo s?rio, griein?lis pomidoro ir blynas sulankstomas. S?rio padauginti nepatariu, nes b?na per s?ru ir per aitru, o pomidoras tur?t? b?ti kietokas ir neiti?s. blynai3
  3. Su pinatais ir varke. itas ?daras gaminamas truput? ilgiau, bet jis to vertas. Taigi, iverdame pinatus pas?dytame vandenyje. Keptuv?je ant sviesto pakepiname smulkinto ?esnako, kol graiai pagelsta. Sudedame nukotus pinatus, gerai imaiome. ? keptuv? dedame vark?s arba tarkuoto vark?s s?rio. Gerai sumaiome ?dar?, dar ?beriam druskos, jei reikia. tai ir viskas.blynai4

Kitas receptas iemet ?gavo nauj? form? – ?sigijau ?irvini? blyn? kepykl? :) Nors iki iol ie blynai puikiai kep? paprastoje keptuv?je (be riebal?!).

Sald?s blynai:

  • 2-3 kiauiniai,
  • 3 auktai cukraus,
  • apie 400ml pieno,
  • 50g tirpinto sviesto,
  • auktelis kepimo milteli? (neb?tinai),
  • milt? tiek, kad tela b?t? grietin?s tirtumo.

Sumaiom visus produktus, jei reikia ?pilame daugiau pieno arba ?dedame daugiau milt?. Tada kepam blynukus. itie blynukai valgomi vieni, su m?gstama uogiene arba okoladiniu padau ;)

blynai1

Ir a visai nesigailiu ito v?lyvo post’o, kuris kakam gali pasirodyti es?s “po laiko”, nes Ugav?n?s bus ir kitais metais, o blynai yra labai geras maistas bet kuriuo met? laiku!