Kitaip tariant, laikas pradėti skaičiuoti dieneles :) O jos, kaip žinia, geriausiai skaičiuojasi kalendoriuje. Tiesa tokia, kad keli paskutiniai kalendoriai į Mildlandija nepateko – my bad :) kita vertus gal jie nebuvo ir labai įspūdingi. Bet tendencija aiški – dabar kalendoriai popieriniai :) Kažkaip tas lankstymas mane visai veža, o dar ta neaiški meilė popieriui… :)

Šių metų kalendorius irgi nėra tobulumo viršūnė (nors pažiūrėjus visai į ją panašus), bet aš šiemet didžiuojuosi tuo, kad jis buvo baigtas laiku ir šiandien, kaip priklauso, įteiktas interesantui :) Aišku, kaip visuomet, planai viršijo galimybes, todėl teko eiti į kompromisą su savimi, bet galų gale viskas baigėsi gerai :)

O dabar šis tas apie kalendoriaus skanukus… Visi nusipelno čia papulti ir stengsiuos, kad taip ir nutiktų, bet tie riešutėliai… :) Tokio paprastai pagaminamo ir neatsivalgomo dalyko nepaviešinti būtų nusikaltimas :)

Karamelizuoti sūdyti riešutai

  • 2 stiklinės riešutų (kol kas išbandžiau tik žemės, bet planuoju išbandyti ir kitokius – sėkme neabejoju :))
  • 1 stiklinė cukraus
  • 6 šaukštai vandens
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio cinamono

Imam platesnį puodą, sudedam riešutus, cukrų ir užpilame vandeniu. Kaitinam, kol cukrus ištirpsta. Tada verdam kunkuliuojantį sirupą dažnokai pamaišant, kol cukrus ima kristalizuotis ir aplimpa riešutus. Sumažinam kaitrą ir verdam toliau, kad pradėtų tirpti ir ruduoti likęs surikristalizavęs cukrus ant puodo dugno. Vis pamaišom, kad ištirpusia karamele apsiveltų riešutai – ir taip, kol visas cukrus ištirpsta ir apvelia riešutus. Tada užbarstom druską ir cinamoną, permaišom ir išpilam riešutus vienu sluoksniu ant skardos padengtos kepimo popieriumi. Ir viskas, palaukiam, kol atšąla, ir negalim sustot! :)
Ar jau laukiat Kalėdų? :)