Kitaip tariant, laikas prad?ti skai?iuoti dieneles :) O jos, kaip žinia, geriausiai skai?iuojasi kalendoriuje. Tiesa tokia, kad keli paskutiniai kalendoriai ? Mildlandija nepateko – my bad :) kita vertus gal jie nebuvo ir labai ?sp?dingi. Bet tendencija aiški – dabar kalendoriai popieriniai :) Kažkaip tas lankstymas mane visai veža, o dar ta neaiški meil? popieriui… :)

Ši? met? kalendorius irgi n?ra tobulumo virš?n? (nors paži?r?jus visai ? j? panašus), bet aš šiemet didžiuojuosi tuo, kad jis buvo baigtas laiku ir šiandien, kaip priklauso, ?teiktas interesantui :) Aišku, kaip visuomet, planai viršijo galimybes, tod?l teko eiti ? kompromis? su savimi, bet gal? gale viskas baig?si gerai :)

O dabar šis tas apie kalendoriaus skanukus… Visi nusipelno ?ia papulti ir stengsiuos, kad taip ir nutikt?, bet tie riešut?liai… :) Tokio paprastai pagaminamo ir neatsivalgomo dalyko nepaviešinti b?t? nusikaltimas :)

Karamelizuoti s?dyti riešutai

  • 2 stiklin?s riešut? (kol kas išbandžiau tik žem?s, bet planuoju išbandyti ir kitokius – s?kme neabejoju :))
  • 1 stiklin? cukraus
  • 6 šaukštai vandens
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio cinamono

Imam platesn? puod?, sudedam riešutus, cukr? ir užpilame vandeniu. Kaitinam, kol cukrus ištirpsta. Tada verdam kunkuliuojant? sirup? dažnokai pamaišant, kol cukrus ima kristalizuotis ir aplimpa riešutus. Sumažinam kaitr? ir verdam toliau, kad prad?t? tirpti ir ruduoti lik?s surikristalizav?s cukrus ant puodo dugno. Vis pamaišom, kad ištirpusia karamele apsivelt? riešutai – ir taip, kol visas cukrus ištirpsta ir apvelia riešutus. Tada užbarstom drusk? ir cinamon?, permaišom ir išpilam riešutus vienu sluoksniu ant skardos padengtos kepimo popieriumi. Ir viskas, palaukiam, kol atš?la, ir negalim sustot! :)
Ar jau laukiat Kal?d?? :)