Net ne?tik?tina, kad iki šiol šio pyrago dar nebuvo Mildlandijoje… Galiu tik bandyti pasiteisinti, kad šis pyragas, kaip koks savaime suprantamas dalykas, kuris tiesiog neminimas… Pavyzdžiui, kad dangus m?lynas, arba kad saul? šildo :) daaa-a :)

Bet gyveni ir mokaisi… ir labai dažnai paaišk?ja, kad kai kurie dalykai n?ra taip pla?iai paplit? ir žinomi, kaip tau gal?jo atrodyti… ?ia toks pasaulio pažinimo kartais džiaugsmas, kartais li?desys :) Džiaugsmas – kai supranti, kad viskas yra gana paprasta, tik mes dažnai visk? matome arba norime pateikti labai jau sud?tingai ir paslaptingai, kad visi galvas nusisukt? begalvodami kas ir kaip… o va ?ia jau li?desys…

Kad b?t? daugiau džiaugsmo, si?lau pavasario rezoliucij? – ži?r?ti dr?siai ir tiesiai… ? priek?, ? akis… kalb?ti garsiai ir aiškiai… kad visi gird?t? ir nereik?t? kartoti… nerašyti ir neskaityti tarp eilu?i?… kad gal? gale viskas b?t? juodu ant balto – juk viskas taip paprasta, jeigu tik pats to nori!

Tai štai tokiame paprastame gyvenime, paprastoje virtuv?je ir dar paprastesn?je orkait?je (be ventiliatoriaus, lemput?s, gar? ir kit? “mon?”) kepa paprastas kaip trys kapeikos pyragas :) O rytoj jis labai paprastai keliaus, nešamas paprast? rank?, ? paprast?, bet labai miel?, ofis? pas ?vairaus paprastumo kolegas :) Kurie, tikiuosi, kaip paprastai apsidžiaugs :)

Paprasto pyrago – paprasti ir ingredientai :)

  • 8-10 obuoli?,
  • 2 stiklin?s cukraus,
  • 2 stiklin?s milt?,
  • 6 kiaušiniai,
  • cinamono.

Kaip ir reik?t? tik?tis, pyrago kepybos procesas taip pat labai paprastas :) Sud?tingiausias darbas ?ia nulupti obuolius, išimti s?klas ir supjaustyti gabal?liais. ?ia dar reikia pamin?ti, kad geriausiai pyragui tinka r?gštesni obuoliai (antaniniai, bogatyr).

Obuoli? gabal?lius gausiai apibarstyti cinamonu, nes jis daro stebuklus – pyrag? tada valgo net pyrag? nevalgantys kolegos :) Sumaišyti obuolius, kad cinamonas pasiskirstyt? tolygiai ir d?ti ? kepimo form?. Obuoliai turi padengti vis? formos dugn?. Mano vaikyst?je, kai dar viskas nebuvo taip paprasta :) šis pyragas buvo kepamas žvaigždut?s arba širdel?s formoje, bet aš užaugau ir dabar kepu pyrag? paprastoje sta?iakamp?je formoje :)

Toliau ruošiame labai jau paprast? tešl? :) Tam reikalui kiaušinius išplakame su cukrumi. ?ia puikiai tinka naudoti paprast? mikser?, bet galima apsieiti ir su žymiai paprastesniu mediniu šaukštu. Plakti reikia, kol ištirpsta cukrus ir mas?s padaug?ja :) Tada ?plakame miltus ir that’s it!

Tešl? daugiau mažiau tolygiai užpilame ant obuoli? ir šauname ? ?kaitint? 200 laipsni? karštumo orkait?. Kepame apie 40 min. Iškepimo lyg? paprastai galima patikrinti mediniu pagaliuku :)

CAUTION! Atšal?s pyragas turi labai skani? ir traški? plutel? – istorijoje yra buv? atvej?, kai be prieži?ros palikto pyrago beveik visa plutel? dingo katulio nasruose :)

P.S. Kas rytoj iš ryto pacituos šit? post’? – gaus dvigub? doz? pyrago :)