Nuostabiausias dalykas, kad šitas pyragas gali kvep?ti kuo tik panor?si… O aš panor?jau, kad š? kart? jis kvep?t? Kal?dom :) Ir dar neabejoju, kad nor?siu išbandyti visoki? kitoki? kvap? ir skoni? ateityje.

O dabar pad?kos ir dedikacijos :)

A?i? Giedriui už užrodyt? puik? recept? :)

A?i? savo intuicijai, kad š? kart? pasirinkau apelsin? vietoj vyšnios…

Ir tod?l galiu dedikuoti š? pyrag? Kal?doms :) ar bent jau j? pasiruošimui bei gi prieššventin?ms skrandži? treniruot?ms :)

Šiaip tai niekaip nesugalvo?iau susieti varšk?s pyrago su Kal?dom, bet apelsinai daro stebuklus :) Be to juk reikia sudaryti konkurencij? cinamonui, gvazdik?liams, muskatui, kvapiesiems pipiriukams, imbierui ir t.t.

Taigi, pranc?ziškas varšk?s pyragas, kuris pirm? kart? man pasirod? toks pr?skokas, bet vertas antro bandymo… akivaizdu :) Va taip ir b?na, kai tik skaitai recept? ir nesižvalgai ? šalis… po to reikia bandyti antr? kart? :) Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad nenurašiau šito pyrago ? t? “nu gal dar kadanors…” s?raš? – iš jo labai retai kas nors b?na išbrauktas :)

Dar vienas didelis šio kepinio pliusas – greitas ir baisiai nesud?tingas paruošimas… o k? jau kalb?ti apie pagyrimus bei liaupses :) Man asmeniškai labiausiai patiko apelsino kvapas ir tas crunchy viršus… mmm…

Varšk?s pyragas

  • 200g margarino kepiniams,
  • 1/2 stiklin?s cukraus,
  • 2 stiklin?s milt?,
  • vanilinio cukraus,
  • ?darui: 0.5 kg varšk?s, 1/2 stiklin?s cukraus, 3 kiaušiniai, 1 apelsino plonai nutarkuota žievel?, sauja apelsin? cukat?.

Margarin? sutarkuoti burokine tarka. Sud?ti miltus, cukr? ir vanilin? cukr? ir suminkyti pirštais, kol gausis biri trupini? mas?.

?darui sumaišyti visus ingredientus ir paskaninti, pasitarus su fantazija :) Kaip jau sakiau, man?s tikrai labai nenuvyl? apelsininis pasirinkimas – vertas b?ti pakartotas dažnai ir po daug :) bet lygiai taip pat noriu pabandyti ir visoki? kitoki? skoni? – man patinka receptai su galimybe pasireikšti fantazijai :)

Pus? tešlos trupini? beriame ? kepimo skard? ir išlyginame. Tada supilame sumaišyt? ?dar?, o ant viršaus tolygiai paskleidžiame likusius tešlos trupinius.

Kepame 200 laipsni? karš?io orkait?je apie valand?. Palaukiam, kol atv?sta, ragaujam, džiaugiam?s ir laukiam Kal?d? :)