Netik?tai, nelauktai at?jo metas antrai a?i? dovaliai :) I mean it! Ta prasme, kad jau kur? laik? galvojau, kad ita dovalia bus skirta kitam mogui.. bet atsitiko, kaip atsitiko.

Net neinau ar smagu jaustis skolinga. Vienareikmikai ?ia kalba ne apie pinigus ir kitus materialius reikalus. Paaikinimas: kepiniai ir skanumynai n?ra material?s reikalai, nes Midlandijoje jie pagaminti i meil?s :) ?ia kaip kokia reklama :P taip man ir reikia. Tai tai ir neinau, kaip ?ia geriau b?ti ar neb?ti skolinga?!

Turb?t reikt? atsakyti, kad geriau b?ti, be iim?i? – b?ti skolinga, b?ti reikalinga, b?ti darbinga, b?ti laiminga, b?ti teisinga, b?ti imintinga, b?ti… nes kai b?ni, tai ir kitiem kakaip lengviau b?nasi :) Ir dar tai skatina galvoti ir nor?ti, ?gyvendinti visokias kulinarines fantazijas arba iaip lengvai praleisti laik? jaukiausioje nam? vietoje – virtuv?je, tobulinant senus gerus receptukus…

Vat taip ir atsitiko ? kart?, nes ilgai vartant visokias recept? knygas bei iaip kontempliuojant, nieko gero nesusikontempliavo :) o dar laiko, kaip visada nepasirod? per daug – taigi reik?jo kako paprasto, patikrinto ir kaip tik to, ko reikia :)

Jeigu rimtai, tai ne?tik?tina, kad ito receptuko dar n?ra Mildlandijoje. Turb?t buvau taip usi?musi naujovi? paiekomis ir bandymais, kad retai sugr?davau prie sen? ger? recept?. Ir visai be reikalo!

Taigi, keksas paprastasis – nuostabusis :) itas kepinys yra puiki a?i? dovalia, kuri? galima dovanoti ir dovanoti, net tam pa?iam mogui, nes yra tiek daug ?vairi? pried? ir j? derini?, kad niekada nenusibosta jais aisti :)

keksas

Keksas Vulgaris :)

  • 4 kiauiniai,
  • 1 stiklin? cukraus,
  • 100g margarino kepiniams,
  • 2 auktai grietin?s,
  • 6 auktai pieno,
  • 11 aukt? milt?,
  • pakelis kepimo milteli? (pranc?zik? i IKI :))
  • vienam i aidimo variant?: ? kart? aidiau su kokoso rieutais, kakava (ale marmurinis keksas, kurio J?s deja nepamatysit d?l suprantam? priea?i?) ir brendyje mirkytomis vyniomis. Uuominos kitiems kartams: rieutai, okoladas, diovinti vaisiai (man asmenikai jak, bet ?ia J?s? teis? rinktis :)), aguonos, viei obuoliai ir/ar slyvos ir turb?t viskas, k? galima sugalvoti. Esm? yra nepersistengti ir neprid?ti visko tiek, kad keksas neikilt? :)

Greitasis maiymas: kol kas bus ustatome tirpintis margarin? ir pai?rime, kad jis neuvirt?, o kai tik isilydo, nukeliame ant alto paviriaus. Tuo tarpu gerai isukame kiauinius su cukrumi. ? kiauini? mas? pilame prav?sus? margarin?, pamaiome, ?dedame grietin?, imaiome, pilame pien?, imaiome. Tada atskai?iuojame reikiam? kiek? milt?, ant j? ubarstome kepimo miltelius ir visk? gerai sumaiome. O tada jau laikas priedams, visk? sudedame ir imaiome. iek tiek gudrumo yra su kakava, kadangi pirmiausia reikt? ?pilti pus? telos ? kepimo form?, tada ? likusi? tel? ?d?ti kakavos (por? aukt?), gerai imaiyti ir pilti ant baltos telos arba d?ti po aukt?. Jei kakavim? tela labai sunkiai maiosi, galima ?pilti dar iek tiek pieno. i tela yra sunkesn?, tod?l ji nusk?sta prie tai ?piltoje teloje ir gaunasi graus margumas :) Tai vat tiek – kepam apie 1val., pyrag? dedam ? tik prad?jusi? ilti orkait?. Patikrinam mediniu pagaliuku. Paprasta, anea? :)

keksas2